υλικά
1 χταπόδι ένα κιλό
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
4 κουταλιές ξίδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι να βράσει και να βγάλει τα υγρά του.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμύδάκια.
Τα σωτάρουμε 5′ λεπτά και σβήνουμε με 3 κουταλιές ξύδι που έχουμε ρίξει σε ένα φλυτζάνι νερό.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, την ζάχαρη,τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και ελαιόλαδο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου