ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό βύσσινο ( να είναι σφιχτά )
370 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Με μία φουρκέτα ή το
ειδικό εργαλείο για καθάρισμα βύσσινων-κερασιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι
τους.
παίρνουμε ½ κιλό βύσσινα, τα πλένουμε και τους αφαιρούμε το κουκούτσι, με προσοχή, να μην τα λιώσουμε. Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και νερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει. Τα σιγοβράζουμε περίπου τα 30 λεπτά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό συνεχώς. Όταν βράσουν τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέσα στην κατσαρόλα 24 ώρες.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Για να δέσει το σιρόπι. Όταν δέσει, προσθέτουμε την βανίλια. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε ένα βάζο, στεγνό και το κλείνουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου