Υλικά:
500 gr. ακτινίδια
300 ml. νερό
180 gr. ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση:
Φιλετάρουμε το λεμόνι ώστε να πάρουμε την σάρκα του χωρίς μεμβράνες και τα λευκά μέρη του.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα ακτινίδια και το λεμόνι στο multi.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη, να πάρουν μια βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι ελαφρά.
Αναμειγνύουμε το σιρόπι και τον πολτό.
Αφήνουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του multi, χωρίς να αφαιρέσουμε τις λεπίδες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 1 ώρα ξαναπολτοποιούμε το μείγμα, αυτή την διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές, χωρίς να αφήνουμε να παγώσει το σορμπέ,
για να μπορούμε να πολτοποιούμε κάθε φορά.
Την τελευταιά φορά μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Πριν σερβίρουμε το σορμπέ το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου