Υλικά:
150γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη
4 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Εκτέλεση:
κόβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπαιν μαρι πάνω από ζεστό νερό και ανακατεύουμε ωσότου λιώσει . ρίχνουμε και το βούτυρο σε κομματάκια κύβων και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και το βούτυρο.
Τα βγάζουμε από τη ζεστή και τα αφήνουμε λίγο για να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εφόσον το έχουμε περάσει από τη σίτα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών , ζάχαρης , αλεύρι, μέσα στο μείγμα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα ξύλινη.
Βάζουμε το μείγμα σε ειδικά φαρμάκια και το ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά. Έτσι τα κεράκια θα έχουν ψηθεί από έξω και μέσα να παραμείνουν υγρά.
Το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτού δίπλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου