Για 36 τεμάχια περίπου
Υλικά:
Ζύμη για τάρτες ( δείτε στο άλμπουμ για τάρτες - πίτες )
750 γρ. γλυκιά μυζήθρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά και 2 κρόκους
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπεηκιν παουντερ
Ελάχιστο αλάτι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
½ φλιτζάνι καρύδια ( προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Ανοίγουμε ανάμεσα σε λαδόχαρτο κομμάτια ζύμης σε χοντρό φύλλο και το κόβουμε με κουπ πατ σε δίσκους με διάμετρο 10εκ. τους στρώνουμε σε φορμάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, την μπεηκιν παουντερ, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αν θέλουμε και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα μυζήθρας. Τα βάζουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου