Υλικά:
500 gr. σπαγγέτι no.10 ή 6
60 ml. ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
Αλάτι
Εκτελεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Tα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και χοντροκόβουμε τις 6 σκελίδες σκόρδο.
Την άλλη σκελίδα την πολτοποιούμε.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία σωτάρουμε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα και κατόπιν τα αφαιρούμε από το ελαιόλαδο.
Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο, τον τοματοπελτέ, το πολτοποιημένο σκόρδο και την πάπρικα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα ¾ από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου