Υλικά:
400 γρ. βρασμένες γαρίδες
200 γρ. μπακαλιάρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
25 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
0,3 του λίτρου κρέμα γάλακτος
1 φύλλο δάφνης
1 βολβό μάραθου
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτελεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ωμό ψάρι, την δάφνη, το κρεμμύδι, τα κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέτουμε ένα λίτρο περίπου νερό (όχι περισσότερο), αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και το περνάμε από λεπτή σίτα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μάραθο και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζουμί από τα ψάρια. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσει το μάραθο). Μόλις κρυώσει λίγο η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ, την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε (προσοχή να μην βράσει). Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου