Υλικά:
500 gr. μύδια κατεψυγμένα
200 gr. ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
250 ml. κρασί λευκό, μοσχοφίλερο
250 ml. ζωμό λαχανικών
4-5 ίνες σαφράν
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Αλάτι
Εκτελεση:
Ξεπλένουμε τα μύδια με νερό, ώστε να ξεπαγώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 350 ml. ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ελέγξτε κατά πόσο θέλετε να "κρατάει" το ρύζι και προσθέστε επιπλέον νερό, αν επιθυμείτε. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου