ΥΛΙΚΑ:
ΒΑΣΗ:
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
110 γραμμάρια βούτυρο
ΓΕΜΙΣΗ:
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια κακάο
λίγη βανίλια
2 κουταλιές σούπας μπράντι
300 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα , να γίνουν ψιλά κομματάκια , μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Το μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα που ξεκουμπώνει και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να στρωθεί ωραία.
βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα. όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώνει.
ΓΕΜΙΣΗ:
Όταν κρυώσει η βάση. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
μετά κόβουμε μικρά κομματάκια τα μπισκότα σοκολάτας και τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πάλι.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου και στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες περίπου και το ξεφορμάρουμε.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο , βανίλια , μπράντι , με την κουβερτούρα σε ξύσμα κι ανακατεύουμε καλά.
Σουρώνουμε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά και το περιχύνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου