Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ME NTOMATA


Φωτό

Υλικά:
3 κιλά χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια
2 κουταλιές. σούπας πολτό τομάτας
150 ml  κρασί κόκκινο
50 ml  ξύδι
1 κουταλάκι γλυκό πιπέρι
150  γρ. λάδι
Αλάτι
πιπέρι
Δάφνη
μπαχάρι

εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, με το ξύδι, το κρασί και τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει.
Όταν βράσει  το βγάζουμε από την φωτιά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι , Προσθέτουμε  τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε  τον πελτέ τομάτας και το χταπόδι κομμένο.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του  και συμπληρώνουμε  ½ ποτήρι ζουμί από το μαγειρεμένο χταπόδι. Μαγειρεύουμε ωσότου μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου