Υλικά:
3 κιλά χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια
2 κουταλιές. σούπας πολτό τομάτας
150 ml κρασί κόκκινο
50 ml ξύδι
1 κουταλάκι γλυκό πιπέρι
150 γρ. λάδι
Αλάτι
πιπέρι
Δάφνη
μπαχάρι
εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, με το ξύδι, το κρασί και τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει.
Όταν βράσει το βγάζουμε από την φωτιά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι , Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και το χταπόδι κομμένο.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του και συμπληρώνουμε ½ ποτήρι ζουμί από το μαγειρεμένο χταπόδι. Μαγειρεύουμε ωσότου μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου