Μυστικό
Για να μη μαυρίσουν οι αγγινάρες, βάλτε τες μόλις τις καθαρίσετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό 1/2 λεμονιού.
Συμβουλή:
Όταν βάζετε άνηθο στο φαγητό για να το αρωματίσετε, προσθέστε τον στο τέλος του μαγειρέματος γιατί ο βρασμός τον καταστρέφει.
Συμβουλή:
Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι λάδι (ή ξύδι) 2 κλωνάρια άνηθο και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Αφήστε το για μερικές μέρες να πάρει το άρωμά των μπαχαρικών και μετά χρησιμοποιήστε το στο φαγητό σας, θα αποκτήσει εξαίσιο άρωμα.
Μυστικό:
Για να κάνετε το φύλλο της πίτας πιo τραγανό και την πίτα πιo αφράτη, περιχύστε την με ένα κουτί σόδας (αναψυκτικό) ή ακόμη και tonic water (μια πιο πικάντικη πινελιά) 20 λεπτά πριν την ξεφουρνίσετε
Μυστικό:
Τα ρεβύθια φούρνου θα γίνουν πολύ νόστιμα αν βάλετε μπόλικο δεντρολίβανο
Μυστικό:
Για να διατηρήσετε το ωραίο χρώμα των άσπρων μανιταριών όταν τα σωτάρετε, προσθέστε 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Μυστικό:
Για να ξαναδώσετε τη φρεσκάδα σε λαχανικά που έχουν μαραθεί, αφήστε τα για 1 ώρα σε κρύο νερό μέσα στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού
Μυστικό:
Για να φτιάξετε ωραία και σφιχτή σαντιγί, ρίξτε 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού στην κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα.
Μυστικό:
Για να διατηρήσουν το σχήμα τους τα φρούτα της κομπόστας, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Μυστικό:
Για πιο σφιχτή μαρέγκα, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου