Υλικά:
1 φαγκρί 1 ½ κιλό περίπου
300 γρ πατάτες σε κύβους
2 καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 πιπεριές διάφορα χρώματα κομμένες
½ κιλό σέλινο μαζί με τη ρίζα του κομμένο
Λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ρύζι Καρολίνα
3 αυγά
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 λεμόνια για τον χυμό τους
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι σε κόκκους
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο. Στην κατσαρόλα μέσα τοποθετούμε το φαγκρί καθαρισμένο και αλατισμένο. Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο νερό και το κρασί. Βράζουμε για 10 λεπτά. ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις βράσει φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Χωρίζουμε το φαγκρί από την σούπα και χωρίς να το διαλύσουμε το βάζουμε σε μια πιατέλα. Το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και ρίχνουμε λίγο και μαϊντανό. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην σούπα με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου