Την συνταγή μας την έδωσε η κόρη μου: Despoula E. Xalaraki
Υλικά:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 μπανάνες
Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρόλι με νερό τα 2 κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα, να βράσουν για 2 ½ ώρες. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε κλειστά για 1 ώρα να κρυώσουν. Τρίβουμε τα μπισκότα πτι μπερ στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και το απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει και να πήξει. Τρίβουμε την κουβερτούρα στο χοντρό του τρίφτη, εκτός αν πάρουμε έτοιμη τριμμένη. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Αφού έχουν κρυώσει τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα, τα ανοίγουμε και απλώνουμε την καραμέλα πάνω στην βάση με τα μπισκότα. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στην καραμέλα, χωρίς κενά και πασπαλίζουμε με την μισή κουβερτούρα. Έπειτα απλώνουμε από πάνω την σαντιγί, ή την σχηματίζουμε σε ροζέτες με ένα κορνέ αν έχουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου να κρυώσει.
Καλή όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου