Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μπόλικο
2 ντομάτες σε φέτες
σάλτσα:
2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι τριμμένο
2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά μαζί. ύστερα πλάθουμε τους κεφτέδες μακρόστενους όπως τα σουτζουκάκια.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και τους τηγανίζουμε. Μετά το τηγάνισμα, τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα. Γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας, και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο. Πάνω στην σάλτσα πασπαλίζουμε κόκκινο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου