Υλικά:
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 κουτ. σούπας πράσο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι λευκό
5 πράσα
3 πατάτες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το άσπρο μέρος από τα πράσα σε ροδέλες. Κόβουμε και τις πατάτες σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, ύστερα προσθέτετε και τις πατάτες. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και το ζωμό κότας. Αφήνουμε να Σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα υλικά και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και Ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου