Υλικά:
• 4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας σόδα
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
• 3 βανίλιες
• 2 κιλά αλεύρι
• 6 αυγά
• 1 φυτίνη
• 1 ποτηράκι μικρό ούζο
• 1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την σόδα
Ανακατεύετε την φυτίνη με το αλεύρι
Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Λιώνετε στο ούζο την αμμωνία
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
Ψήνετε 20 -30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου