Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση ( ελιά )
½ πακέτο κριθαράκι
4 ντομάτες μέτριες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
κεφαλοτύρι τριμμένο
5 φλιτζάνια νερό
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
κόβουμε το μοσχάρι σε 6 με 7 μερίδες και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις ντομάτες σε τρίφτη λαχανικών.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το βούτυρο και την ½ ποσότητα από την ντομάτα και βάζουμε μέσα το μοσχάρι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, έως ότου να πάρει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε το νερό με την υπόλοιπη ντομάτα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας για να μην μας κολλήσει. Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Το κριθαράκι δεν πρέπει να μας στεγνώσει. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου