Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ




Υλικά:
340 γρ. νερό
3 κουτ. σούπας βούτυρο
600 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
1 φλιτζάνι σταφίδες
4 κουτ. γλυκού χτυπημένη μαστίχα μαζί με ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κοφτά τριμμένο γαρύφαλλο
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας σπόρους γλυκάνισου
½  φακελάκι ξηρή μαγιά


 Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε την ξερή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.

Ρίχνουμε σιγά- σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτουμε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.

Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνουμε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνουμε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο φούρνο τις φόρμες με το ψωμί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι τα χριστόψωμα να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου