Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
500 γραμ. γαλοπούλα στήθος
½ φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 κουτ. σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα Βράζουμε το ρύζι, έως ότου πιει το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε με λάδι. σε τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.
ρίχνουμε το κρεμμύδι στη γαλοπούλα μέχρι να ξανθύνει και τέλος προσθέτουμε τα κουκουνάρια, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να το πιεί.
ρίχνουμε τα κάστανα και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες με το μέλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το μέλι και να πάει παντού. Καλή όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου