Υλικά:
250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3 - 4 ασπράδια
350 γρ. ζάχαρη
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, ασπράδια, ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακή, να στέκεται. Για να στέκεται η ζύμη μας μπορεί να χρειαστούμε τα 3 ή τα 4 ασπράδια. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στο οποίο βάζουμε το μείγμα κουταλιές - κουταλιές σε απόσταση γιατί απλώνουν. Από πάνω τοποθετούμε μισό αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα ξεκολλάμε με προσοχή και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου