Υλικά:
2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
1 κιλό χόρτα διάφορα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φασόλια, και τα αφήνουμε στο νερό για 10 ώρες.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα χόρτα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα φασόλια μέσα στα χόρτα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου