Υλικά:
• 4 αυγά
• 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια γάλα
• κανέλλα
• 1 κουτί φύλλο
• 2 βανίλιες
• 1 φλιτζάνι βούτυρο
• ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να βράσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, Βουτυρώνουμε σε ένα ταψί και Στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα - ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση και Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα - ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.
Ραντίζουμε με βούτυρο, Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου