Υλικά:
9 μικρά ή 6 μεγάλα πορτοκάλια για τον χυμό τους
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
2 πορτοκάλια για το ξύσμα τους
1 ½ φαρίνα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. ύστερα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και το ξύσμα. Έπειτα διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και την ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στο μπολ. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και ανακατεύουμε πάλι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου