Υλικά:
• 2 κονσέρβες τοματάκια
• 1 φλιτζάνι ξύδι
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
• αλάτι, πιπέρι
• 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
• 4-5 μπαλάκια μπαχάρι
• 1 μικρό κουνέλι
• 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι
Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε
Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σωτάρετε
Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι
Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου