Υλικά:
1 κιλό μπούτι χοιρινό ανοιγμένο για ρολό
2 πράσα
15 δαμάσκηνα ξερά
5 κλ. σέλινο
1 ποτήρι μπράντι
5 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
5 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι
πιπέρι
σπάγκο για το δέσιμο
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από βραδύς τα δαμάσκηνα μέσα στο μπράντι.
Ανοίγουμε σα φύλλο το χοιρινό, του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο με τα πράσα. Τα σοτάρουμε με το μισό βούτυρο και όταν μαραθούν, τα στρώνουμε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο χοιρινό.
Βγάζουμε τα δαμάσκηνα από το μπράντι και τα στρώνουμε πάνω από τα πράσα και το σέλινο.
Στρώνουμε τα αμπελόφυλλα και σηκώνουμε προσεχτικά το ρολό. Τυλίγουμε προσεχτικά και σφιχτά σε ρολό. Δένουμε με σπόγγο το ρολό, ώστε να μην ανοίξει.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο με το ρολό. Προσθέτουμε το μπράντι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει στους 160 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Ελέγχουμε κάπου – κάπου, μήπως δεν έχει υγρά και ανάλογα προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό. Καλή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου