Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΒΑ




Υλικά:

500 γρ. φάβα Σαντορίνης
3 μέτρια κρεμμύδια
½ φλιτζάνι  ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
λίγο  μαϊντανό  ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και ύστερα  προσθέτουμε τη φάβα. Αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε προσεκτικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.  Αν πιεί το νερό ρίχνουμε λίγο ακόμα. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο τα 2 κρεμμύδια. Μόλις βράσει η φάβα ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λάδι μέσα στη φάβα, σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την  κατσαρόλα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Επίσης ρίχνουμε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ανακατεύουμε τη φάβα έτσι ώστε να γίνει αλοιφή. Βγάζουμε τη φάβα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ροδέλες από το τρίτο κρεμμυδάκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου