Υλικά:
½ κιλό κιμά κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 αυγό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
λίγο μαϊντανό
σάλτσα:
το χυμό ενως πορτοκάλιου
το χυμό από μισό λεμόνι
5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά κοτόπουλο με το κρασί, το αλατι, πίπερι, την κανέλα και τον μαϊντανό. Αλέθουμε στο μπλεντερ το κρεμμύδι με το αυγό να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα και το αδειάζουμε πάνω στον κιμά. Ζυμώνουμε μέχρι να δέσει. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε γάστρα.
Για τη σαλτσα, Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπωλ και τα ανακατεύουμε με πιρούνι να λιώσει μαζί τους το μέλι. Αφού γίνει ένα το μίγμα, το ριχνουμε πανω στα μπιφτέκια. Στη γάστρα ριχνουμε 1 ½ φλιτζανι νερό και ½ φλιτζανι ρύζι. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν τα μπιφτέκια και να πιουν το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου