Υλικά:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό κότας. Ενώ σιγοβράζει ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, και έτοιμο το φαγητό μας, καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου