Υλικά:
Ζύμη:
150 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
15 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
2 κρόκους αυγών
30 ml. Γάλα φρέσκο
Γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
4 αυγά
1 κρόκο αυγού
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 πορτοκάλια για το ξύσμα
Εκτέλεση:
Για την ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια λεία ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ διαμέτρου 25 εκ. ανοίγουμε την ζύμη με τα δάχτυλά μας σε πάχος 5 εκ. περίπου. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες και την ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 160 βαθμούς. Για την γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, με την ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο κακάο. Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου