Υλικά:
1 φλιτζάνι ρύζι
4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1 ½ λεμόνι για το χυμό του
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Πετάμε το πρώτο νερό και εν συνεχεία το βράζουμε σε καθαρό νερό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν το κρέας γίνει, κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο. Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα για να βράσει σε δυνατή φωτιά, και όταν βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Το αφήνουμε 5-10 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε διαρκώς.
Προσθέτουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε 5 λεπτά περίπου για να ρουφήξει τα υγρά, χωρίς όμως να μας πήξει πρέπει να είναι μελό.
Κρέας μπορούμε να βάλουμε από γίδα, αρνί, κοτόπουλο, ή και σε συνδυασμό κάποια μαζί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου