Υλικά:
• 1 φλιτζάνι βούτυρο
• 4 αυγά
• 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλάκια αμμωνία
• 1 αυγό
• 6 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 κουταλιά κανέλλα
• 5 γαρύφαλλα τριμμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά. Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι. Ψήνετε 20-30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου