Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ



Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια αμμωνία
1 αυγό
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά. Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι. Ψήνετε 20-30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου