Για να δείτε την συνταγή: http://www.vazaki.gr/?p=170
Τα αμπελοφάσουλα φίλοι μου, για όσους δεν τα γνωρίζετε, είναι αυτά τα πολύ μακριά και αδύνατα φασόλια. Αν τα σνομπάρατε λόγω εμφάνισης καιρός να αναθεωρήσετε! Εκτός όλων των άλλων τα αμπελοφάσουλα γίνονται ωραιότατη δροσερή σαλατούλα…
Υλικά:
1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Πολύ λίγα τα υλικά μας. Το βασικό συστατικό φυσικά είναι τα αμπελοφάσουλα, αλλά και χωρίς σκορδάκι δεν γίνεται… Λοιπόν, καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος του φασολιού. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και συνεχίζουμε τον βρασμό για περίπου μισή ώρα. Θα τα δείτε, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μεγάλο μπολ, και τους ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ξύδι. Προσθέτουμε το σκορδάκι σε κομματάκια και τέλος αλατίζουμε!
Tips: Αν επιθυμείτε ψιλοκόβετε και λίγο μαϊντανό και τον προσθέτετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου