Υλικά:
400 ml Κρέμα γάλακτος
120 γρ. Άσπρη σοκολάτα σε κομματάκια
120 ml Γάλα
95 γρ. Ζάχαρη
2 κουτ. Σούπας Ζεστό νερό
2 ½ κουτ. Γλυκού Ζελατίνη
6 κουτ. Σούπας Σιρόπι (αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα την κρέμα, γάλα, σοκολάτα, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βάζουμε την ζελατίνη σε νερό και την αφήνουμε λίγο για να φουσκώσει. Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα με την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάικα και τα βάζουμε μέσα στο ψυγείο να κρυώσουν για 5 ώρες περίπου.
Βουτάμε τα φορμάικα σε ζεστό νερό για 1 με 2 δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια. Προσθέτουμε σε κάθε γλυκό μια κουταλιά σούπας με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου