Υλικά:
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρόκο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις φτερούγες.
Ρίχνουμε την ντομάτα με το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι, προσθέτοντας τη ζάχαρη, το σκόρδο και τον κρόκο. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει έως ότου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου