Υλικά:
½ κιλό μανιτάρια κονσέρβα
1 λίτρο ζεστό νερό
1/3 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
παίρνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, Ρίχνουμε και το ρύζι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.
βγάζουμε από τη φωτιά η μανιταρόσουπα είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου