Υλικά:
• 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
• 4 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 1/2 κουταλάκι σόδα
• 2 κουταλάκια αμμωνία
• 1 1/2 κιλό αλεύρι
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα
Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη
Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και Ψήνετε 20-30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου