Υλικά:
300 γραμ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι άχνη
1 βιτάμ
7 αυγά (χωριστά κρόκοι με τα ασπράδια )
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιταμ. Μόλις ρευστοποιηθούν, ρίχνουμε το αλεύρι και την άχνη.
Ύστερα, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, τη βανίλια και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε για 12 λεπτά ανάλογα το φούρνο και στους 250 ή 300 βαθμούς. Δεν πρέπει το κέικ να ψηθεί από μέσα. Έτσι θα έχουμε άφθονη σοκολάτα να ρέει από το εσωτερικό του γλυκού. Σερβίρεται ελαφρώς ζεστό !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου