Υλικά:
500 γρ μικρές μπάμιες
5 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό
4 μεγάλες ντομάτες
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο
ξίδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
εστραγκόν
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με ξίδι για 30 λεπτά.
Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, σε ψιλές φέτες το σκόρδο και σε ροδέλες τα καρότα. Τα βάζουμε όλα μαζί σε τηγάνι με 1 κούπα του τσαγιού λάδι, κλείνουμε το καπάκι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα το υλικό και στο λάδι ρίχνουμε τισ μπάμιες, πάλι με κλειστό το καπάκι (ρίχνουμε τις μπάμιες αφού έχουμε βγάλει το τηγάνι από την φωτιά και έχει κρυώσει το λάδι). Στις μπάμιες, μόλις γίνουν, ρίχνουμε τα προηγούμενα έτοιμα και σβήνουμε με την κούπα το κρασί. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας.
Θα ήταν καλό να ψιλοκόψετε μια σκελίδα σκόρδο και με το μαχαίρι να τα χώσετε σε διάφορα μέρη στα φιλέτα. Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί.
Το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπάμιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου