Υλικά:
300 γρ. αλεύρι σκληρό
175 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 κουτ. σούπας λάδι
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε την μαγιά, το λάδι και το χλιαρό νερό. ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνουμε και το αλάτι, μέχρι να ενωθούν και να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπάζοντας την με μια πετσέτα και σε θερμοκρασία δωματίου για ½ ώρα περίπου. Όταν φουσκώσει ( διπλασιαστεί ) την ζυμώνουμε λίγο και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε λαδωμένο ταψί. Ανοίγουμε λίγο, την αφήνουμε 5 λεπτά και συνεχίζουμε το άνοιγμα. Στρώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, χαμηλά στο φούρνο και για ½ ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου