Τώρα που έπιασαν τα κρύα ήρθε ο καιρός για μια φασολάδα παραδοσιακή. Τι λέτε;
Υλικά:
½ κιλό φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
Λίγα κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
3 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα σκεπάζουμε με 8 φλιτζάνια κρύο νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλη 1 ώρα περίπου. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και την ίδια μέρα εάν μουσκέψουμε τα φασόλια με τον εξής τρόπο. Αφού τα πλύνουμε τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένα. Τα στραγγίζουμε, τους προσθέτουμε 8 φλιτζάνια ζεστό νερό και τα βράζουμε όπως περιγράφω πιο πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου