Υλικά:
30 γαρίδες
½ ποτήρι κρασί
6 ντομάτες
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
Σάλτσα πέστο:
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα πλένουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί τα φύλλα του βασιλικού. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μηχάνημα λαχανικών και τα χτυπάμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε πιπέρι και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν ώσπου να εξατμιστεί το κρασί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετούμε τις γαρίδες . Περιχύνουμε με τη σάλτσα πέστο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου