Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού στη μύτη αλάτι
σταφίδες
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το βούτυρο με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το αυγό. Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε για λίγο. Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα Κουπ -πατ κόβουμε σε μπισκοτάκια. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Τα ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μόλις ροδίσουν οι άκρες, τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Για να γίνουν αφράτα δεν ζυμώνουμε πολύ την ζύμη και ούτε τα ψήνουμε παραπάνω από τα 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου