Υλικά:
Για τα σου:
150 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. αλεύρι
110 γρ. βούτυρο κομματάκια
5 αυγά
100 ml νερό
ελάχιστο αλάτι
ελαχίστη ζάχαρη
Για την κρέμα:
2 ½ φλιτζάνια γάλα
4 κρόκους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι
1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
2 Βανίλιες
Για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Πως φτιάχνουμε τα σου: Βάζουμε το γάλα, νερό, αλάτι, ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε. ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι ενώ το ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ, τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο του ταψιού και με ένα κορνε αν έχουμε, ή με ένα κουτάλι της σούπας, φτιάχνουμε τα σου. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Πως φτιάχνουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους σε μπαιν μαρι Και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη το αλεύρι , το κορν φλαουρ , το αλάτι και ½ φλιτζάνι κρύο γάλα. Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα ενώ χτυπάμε με το σύρμα πάνω από νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα πήξει. Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη βανίλια.
Πως φτιάχνουμε την καραμέλα: Σε μια κατσαρόλια βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Όταν αρχίζει η ζάχαρη να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλώσει. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα ώστε να πάρει ομοιόμορφο χρώμα η καραμέλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν ακόμα η καραμέλα είναι ξανθή, διότι συνεχίζει και σκουραίνει από την θερμοκρασία της κατσαρόλας. Αν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει πολύ γρήγορα, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και βουτάμε τη βάση της κατσαρόλας σε μπολ με παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός. Αν σκληρύνει πολύ και δεν μπορούμε να βουτήξουμε τα σου, βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η καραμέλα. Προσοχή: Δεν την βράζουμε ξανά, μόνο ζέσταμα για να λιώσει. Βουτάμε ένα - ένα τα σου στην καραμέλα. Τα γεμίζουμε με την κρέμα Καλύπτουμε με το καραμελωμένο κομμάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου