Υλικά:
3 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
7 κουτ. γλυκού κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 ¼ φλιτζανιού νερό
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό για να βρέξουμε τα μπισκότα
2 φλιτζάνια σαντιγί
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το 1 ½ κουτί από το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το κακάο. Αφήνουμε να ζεσταθούν καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα και το ζεσταίνουμε λίγο για να βρέξουμε τα πτι μπερ. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το
κάστερ πάουντερ. πρέπει να γίνει λείο. Το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το μείγμα από γάλα, νερό, σοκολάτα, ζάχαρη, κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα
στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού. Ρίχνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Αφού φτιάξουμε 3 στρώσεις με μπισκότα και 3 στρώσεις με κρέμα. Όταν το γλυκό μας κρυώσει, το γαρνίρουμε με την σαντιγί και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου