Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 ½ κουτ. γλυκού κάρυ
¼ λίτρο γάλα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κούπα νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
λίγο πράσο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Αφού Καθαρίσουμε και πλύνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το ζωμό λαχανικών με το κάρυ και τις ρίχνουμε μέσα. Τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν καλά. Περνάμε από το μύλο λαχανικών τις πατάτες, προσθέτοντας 1 κούπα νερό, ώστε να γίνουν ένα λείο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε για λίγο να πάρει βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 1 κουταλιά γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου