Υλικά:
1 πακέτο φρυγανιές
3/4 φλιτζανιού γάλα
1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
για την κρέμα:
350 γρ. μαργαρίνη
250 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουτ. σούπας κακάο
1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
5 αυγά χτυπημένα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κουβερτούρα τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη για να διαλυθεί.
Βουτάμε τις φρυγανιές και τις στρώνουμε σε ένα μικρό ταψί. Ετοιμάζουμε την κρέμα, Βάζοντας σε ένα κατσαρόλι τη μαργαρίνη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα, για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο όχι τελείως. Προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα. ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές. Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα, τότε θα το καλύψουμε
με τη σαντιγί. Στρώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε το προφιτερολ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Κόβουμε και Σερβίρουμε. Μπορούμε εκτός από φρυγανιές, να χρησιμοποιούμε παντεσπάνι ή με σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου