Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι λάδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπαχάρι
1 ½ λίτρο νερό
Εκτέλεση:
ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Όταν ροδίσει το κοτόπουλο σε όλες τις μεριές του, το βγάζουμε σε ένα μπολ. Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε και την ντομάτα, με το αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και το νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Βάζουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε το υλικό από την κατσαρόλα σε μια γάστρα ή ταψί αναλόγως τι διαθέτουμε. Προσθέτουμε το κριθαράκι, και ανακατεύουμε για να απλωθεί. Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο μέσα και σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά περίπου. Ωστόσο κοιτάμε εάν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό. Αφήνουμε το φαγητό για λίγο όταν βγει από το φούρνο και σερβίρουμε. Καλή όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου