Υλικά:
800 γρ. άπαχο κιμά γαλοπούλας
3 κουτ. γλυκού γούστερ σος
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
πάπρικα
Το τυρί να είναι χαμηλών λιπαρών.
Εκτέλεση:
Ανάλογα που θα ψήσουμε τα μπιφτέκια μας, ετοιμάζουμε και την ανάλογη φωτιά. Στο γκριλ του φούρνου, ή στην ψησταριά μας. Ανοίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ταψί, και το αλείφουμε με λάδι. Πλάθουμε τον κιμά, και τον χωρίζουμε σε 10 μπιφτέκια. Ρίχνουμε στα 5 από λίγη γουστερ σος, και αλάτι. Βάζουμε το τυρί, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά. Εν συνεχεία μοιράζουμε το υλικό μας, πάνω στα μπιφτέκια με τη σος. Βάζουμε από πάνω τα αλλά 5 μπιφτέκια. Πιέζουμε στις άκρες για να τα κολλήσουμε μεταξύ τους. Τα πασπαλίζουμε από πάνω με την πάπρικα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στην ψησταριά, 7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου