Υλικά;
300 γρ. αλεύρι
220 γρ. γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά
70 γρ. βούτυρο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
1 φλιτζάνι γάλα
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, 2 αυγά, βούτυρο, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου πετυχουμε μια μαλακή ζύμη. Την βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Για την γέμιση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, ζαμπόν, τυρί, αυγά, ντομάτες, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε πάνω στο πάγκο με ένα πλάστη και την στρώνουμε μέσα σε ταψί. Κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαιράκι και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, και για 40 με 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο YouTube.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου