Υλικά:
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. κακάο
1 αυγό
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη άχνη, κακάο, αυγό, βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη, χωρίς να κωλύει στα χέρια μας. Αφού τελειώσουμε, την βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Για το μείγμα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση την αποσύρουμε από το μάτι και την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αφού περάσει η ½ ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αρχίζουμε να την στρώνουμε μέσα σε στρογγυλό ταψί. Βάζουμε ζύμη και στα τοιχώματα του ταψιού και τρυπάμε με ένα πιρούνι, για να μην μας φουσκώσει στο ψήσιμο. Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε μέσα το μείγμα μας. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για να παγώσει, για 2 με 3 ώρες. (αν θέλετε βάζετε και σαντιγί από πάνω.)
Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο YouTube.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου